Двама депутати от опозицията в Сърбия - Янко Веселинович и Желко

...
Двама депутати от опозицията в Сърбия - Янко Веселинович и Желко
Коментари Харесай

Още сръбски опозиционери се включват в гладната стачка

Двама депутати от опозицията в Сърбия - Янко Веселинович и Желко Веселинович - се причислиха към гладната стачка на Мариника Тепич, заместник-председателка на Партията за независимост и правдивост, заяви белградската организация " Бета ".

Тепич започна гладна стачка на 18 декември, след парламентарните и локални избори в Сърбия. Тя продължава митингите пред Републиканската изборна комисия, настоявайки за отменяне на изборните резултати. Други две национални представителки - Йелена Милошевич и Даниела Груич - се причислиха към гладната стачка през вчерашния ден.

Според сръбската съпротива, президентът Вучич е манипулира изборите. На вота на 17 декември неговата коалиция  " Александър Вучич - Сърбия не би трябвало да стопира " завоюва с 46.7% от гласовете, до момента в който опозиционната коалиция " Сърбия против насилието " има 23.7% съгласно неокончателните резултати.

" Партията на независимост и справедливостта " осведоми, че Тепич получава интравенозни вливания, защото здравето ѝ е в заплаха. Въпреки това тя остава решена да продължи битката си до отменяне на изборите за кмет на Белград. Тепич упреква Сръбската прогресивна партия и президента Александър Вучич в " брутална кражба " на вота.

" Партията на свободата и справедливостта " зове всички жители да се причислят към митинга пред Републиканската изборна комисия в Белград на 23 и 24 декември в 18:00 ч., с цел да изразят недоволството си и да подчертаят, че волята на сръбските жители би трябвало да бъде почетена, а изборната кражба е неприемлива.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР